1001 dingen om blij van te worden

Er zijn zoveel dingen om blij van te worden. Er is een wereld vol met mooie dingen, liefdevolle gebaren van mensen en dieren om ons heen en vergeet hierin vooral jezelf niet. Er is zoveel moois aan jou om blij van te worden en dankbaar voor te zijn. Maar soms is het lastig om de mooie en blije dingen te kunnen zien omdat je even niet lekker in je vel zit. Je bent boos, bang of teleurgesteld. Je bent ziek of zit in een lastige situatie thuis of op je werk of het gaat niet goed met een vriendin of familielid waar jij je zorgen over maakt. Dan heb je soms even hulp nodig van iets of iemand die jou helpt herinneren en laat zien hoeveel moois er in jou en om je heen is om blij van te worden. Voor mij is dit de focus verleggen naar dankbaarheid en liefde. En nee dat betekent niet da je je lastige gevoel of situatie moet negeren. Daar gaat het niet van weg. Het zal alleen maar meer aandacht vragen als je het negeert. Maar jij bent meer dan alleen dat lastige gevoel op dat moment. Je ben meer tegelijk. Geef aandacht aan de situatie. Erken het geef het ruimte en vraag jezelf ook wat wil ik wel? Waar word ik blij van. Om je daarbij te helpen heb ik hier 119 dingen opgeschreven waar je blij van kan worden:

Zonnestralen op je huid, schommelstoel, kleurrijke bloemenbos, de geur van bloemen, een mooi lied onverwacht op de radio, een glimlach, de slappe lach van jezelf of een ander, fluitende vogels, het bos, een gedicht, een verhaal, (onverwacht) bezoek van een vriendin, zingen, zonsondergang waar de lucht rood en roze van kleurt, heel veel van die kleine lichtjes in een boom, een knuffel, blije muziek, dansen, volle maan, een heldere sterren hemel bij nieuwe maan, opwarmen, een glas water bij ‘dorst’, gezondheid, vrijheid, eten in je koelkast en op je bord, aardbeien, warme douche, schaduw bij warm weer, auto rijden, wandelen, het strand, de zee, katten, dieren, gespin van een kat, aaien van een kat, de geur van vers gebakken brood, hulp, bewegen, ontmoeting met een oude vriend, een reiger aan de rand van een vijver, de lente, nieuwe blaadjes aan de bomen, bomen volop in de bloesem, pure chocolade met mint vulling, verse ananas met kokos schaafsel,  Wake me up before you go go van Wham, het liedje van de (jaren 80/90) Sandwichspread reclame, bergen, compliment geven en ontvangen, een cadeau geven en ontvangen, leuke collega’s, grappige jeugdherinneringen ophalen, Bart Peeters, de film Beauty and the Beast, Harry Potter boeken en films of een ander boek of film waar jij van houdt, bloopers, kattenfilmpjes, uitgebreid koken, kinderen, muziek maken, breien, tekenen, met je blote voeten in het gras, met je blote voeten in het zand, pootje baden in de zee, tegen de wind in leunen bij storm, zingen tijdens de afwas, zwaan met kuikens, eend met kuikens, een kwispelende hond, blauwe lucht, grote watten wolken, een knuffel, een gesprekje met een onbekende, een goed glas wijn, een lekker koud biertje op het terras, vers fruit en groente, dagdromen, staren, 7 uur achter elkaar slapen, wakker worden door de zon die schijnt, slagroom, zachte deken of kussen, een film uit je jeugd, een lang uitgesteld klusje dat af is, kanoën, natuur, magnolia in bloei, kunst, paardenbloemenvruchtjes, een jong veulen dat net staat, doedels, gitaar spelen of een ander instrument, schone lakens op je bed, iets nieuws doen, iets nieuws proeven, rood gelakte nagels, een mooi opschrijfboekje, een taart, telefoongesprek met een van je vrienden/vriendinnen, regenboog, bellen blazen, zwemmen in natuurwater, regendruppels op boomblaadjes, een extra dag vrij, luieren, dromenvangers, kampvuur of haardvuur, dieren in de wolken zien, een sneeuw of zand engel maken en nog 100.000 andere dingen.

Print dit artikel uit. Omcirkel of markeer de dingen waar jij blij van wordt en schrijf hieronder nog 10 dingen op waar jij blij van wordt of maak een top 10 in combinatie met je eigen aanvullingen. En als je wilt laat in een reactie jouw top 10 achter van dingen waar jij blij van wordt. Ik ben heel benieuwd en nieuwsgierig naar jou top 10. En om je te helpen herinneren aan de dingen waar jij blij van wordt hang jouw top 10 op in huis.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Als je nu denkt ja leuk allemaal de dingen om blij van te worden Tanja maar ik vind het maar lastig of stom want ik voel me niet blij. Download dan hier mijn gratis e-book ‘Het is hier fantastisch…..toch? Daarin heb ik een meditatie voor jou die je helpt stil te staan bij je lastige gevoel en nog twee andere tips die jou helpen stil te staan bij wat er is en meer te kiezen voor wat jij wel wilt.

2 antwoorden op “1001 dingen om blij van te worden”

 1. Hier komt ie:
  1. Knuffelen met mijn man
  2. Een spinnende kat horen
  3. Meezingen met radio op lawinegevaar
  4. Kerst
  5. Na een lange dag werken de pc/laptop afsluiten
  6. Een net schoongemaakte bril opzetten.
  7. In een warm bad stappen
  8. Denken aan dingen waar ik blij van word
  9. Schrijven
  10. Sterrenkijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *